Årsredovisning

Föreningens årsredovisningar för de senaste fyra åren:

Parkeringsplats

Föreningen har tre parkeringsplatser på gården för uthyrning, månadshyran är 1000 kr. Samtliga platser är för närvarande upptagna, kontakta styrelsen för köplats och mer information.

Årsavgift

I årsavgiften ingår följande delar. Föreningen planerar ingen avgiftsförändring under 2020.

• vatten
  • värme (fjärrvärme)
  • bostadsrättstillägg (komplement till föreningens fastighetsförsäkring)*
  • viss fastighetsskötsel
  • abonnemangsfria tv-kanaler

* Bostadsrättstillägget gäller för alla medlemmar och underlättar skadereglering vid skador, till exempel en vattenläcka i lägenheten. Det gemensamma bostadsrättstillägget innebär att medlemmen inte behöver ha ett individuellt bostadsrättstillägg i sin hemförsäkring.

TV och bredband

Kontakta gärna styrelsen för frågor om TV och bredband.

• TV
    Fastigheten är ansluten till Com Hem. Abonnemangsfria kanaler som ingår i avgiften är SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, TV8, Kanal 9, Kanal 11, Kunskapskanalen, SVT24, SVT Barn, Axess TV och FOX.
  • Bredband
    Föreningen har avtal med internetleverantören Bredband2 med en hastighet upp till 1 Gbit/s i fastighetens fibernät. Varje lägenhet erhåller en wifi-router som ägs av föreningen.

Vinds- och källarförråd

Till varje lägenhet finns ett vinds- eller källarförråd. Vissa lägenheter har tillgång till både vinds- och källarförråd.

Renoveringar och underhåll

Följande större renoveringar och underhåll har genomförts de senaste åren.

• 2019 ny fjärrvärmeanläggning
  • 2017 tvättstugan
  • 2016 fasadarbeten
  • 2013 fönster, balkonger och altaner
  • 2013 fasadputsning

Delat ägande

Delat ägande är tillåtet. Föreningen vill att delat ägandeskap framgår tydligt i ansökan om medlemskap samt ger föreningen rätt att ta kreditupplysning på båda parter.

Uthyrda lokaler

Föreningen har tre lokaler uthyrda för snickeri, frisör och skrädderi.

Pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift som är 1% av gällande prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som är 2,5% av gällande prisbasbelopp. Avgiften betalas av köparen.