Årsredovisning

Föreningens senaste årsredovisningar finns här.

Parkeringsplats

Föreningen har tre parkeringsplatser på gården för uthyrning till medlemmar, månadshyran är 1000 kr. Samtliga platser är för närvarande upptagna, kontakta styrelsen för köplats och mer information.

Avgift

I avgiften ingår följande delar. Föreningen planerar ingen avgiftsförändring under 2021.

• vatten
  • värme
  • bostadsrättstillägg*
  • viss fastighetsskötsel
  • basutbud TV-kanaler

* Föreningens fastighetsförsäkring innefattar ett bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter. Det underlättar skaderegleringen vid en skada i lägenheten (t ex en vattenläcka) som också skadar den del som föreningen ansvarar för. Det gemensamma bostadsrättstillägget innebär att medlemmen inte behöver ha ett bostadsrättstillägg i sin hemförsäkring.

TV och bredband

Kontakta gärna styrelsen vid frågor om TV och bredband.

• TV
    Fastigheten är ansluten till Tele2 (f d Com Hem). Boende har tillgång till ett abonnemangsfritt basutbud av kanaler.
  • Bredband
    Föreningen har avtal med Bredband2 med en hastighet upp till 1 Gbit/s via fibernät. Månadsavgiften är 219 kr per lägenhet. Medlemmar kan låna wifi-router av föreningen.

Förråd

Till lägenheterna finns ett vinds- eller källarförråd. Vissa lägenheter har tillgång till förråd både på vinden och i källaren. Det finns även cykelförråd samt cykelställ på gården.

Renoveringar och underhåll

Följande större renoveringar och underhåll har genomförts de senaste åren.

• 2019 ny fjärrvärmecentral
  • 2019 byte till energisparande LED-belysning
  • 2017 tvättstugan
  • 2016 fasadarbeten
  • 2013 fönster, balkonger och altaner
  • 2013 fasadputsning

Ägande

Föreningen godkänner delat ägande men ej juridisk person. Föreningen vill att delat ägandeskap framgår tydligt i ansökan om medlemskap samt att föreningen kan ta kreditupplysning på alla delägare.

Uthyrda lokaler

Föreningen har tre lokaler uthyrda för snickeri, frisör och skrädderi.

Pantsättningsavgift

Vid pantsättning tar föreningen ut en avgift som är 1% av gällande prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift

Köparen betalar en överlåtelseavgift till föreningen. Avgiften är 2,5% av gällande prisbasbelopp.

Fastigheten

Föreningens fastighet är byggd 1942. Fastighetsbeteckningen är Oron 14 och marken ägs av föreningen. Antalet lägenheter är 41 st (samtliga bostadsrätter) på sex våningsplan, alla med säkerhetsdörr. Uppvärmning sker genom fjärrvärme och fastigheten har mekanisk frånluftsventilation.