Årsredovisning

Föreningens årsredovisningar för de senaste fyra åren.

Andrahandsuthyrning

Det krävs ett skriftligt samtycke från styrelsen för andrahandsuthyrning. Ansök om uthyrning (se blankett nedanför) till styrelsen i god tid, helst en månad innan du behöver besked. Ange skäl till uthyrningen, vilken tid den ska pågå samt vem som ska hyra lägenheten. En avgift för andrahandsuthyrning får tas ut enligt föreningens stadgar, den uppgår till högst 10% av gällande prisbasbelopp per år.

Ansökan skickas till styrelsen per e-post till asoparken@hotmail.com eller läggs i föreningens brevlåda.

Parkeringsplats

Föreningen har tre parkeringsplatser på gården för uthyrning, månadshyran är 1 000 kr. Samtliga platser är för närvarande upptagna, kontakta styrelsen om du vill ställa dig i kö för en plats.

Årsavgift

I årsavgiften ingår följande delar. Föreningen planerar ingen avgiftsförändring under 2019.

• vatten
  • värme
  • bostadsrättstillägg (komplement till föreningens fastighetsförsäkring)*
  • viss fastighetsskötsel
  • grundutbud för tv (digitalt och analogt) från Com Hem

* Bostadsrättstillägget gäller för alla medlemmar och underlättar skadereglering vid skador, till exempel en vattenläcka i lägenheten. Det gemensamma bostadsrättstillägget innebär att du inte behöver teckna ett individuellt bostadsrättstillägg till din hemförsäkring.

TV och bredband

Fastigheten är ansluten till Com Hem. Abonnemang för tv och bredband kan beställas hos Com Hem.

Vinds- och källarförråd

Till varje lägenhet finns ett vinds- eller källarförråd. Vissa lägenheter har tillgång till både vinds- och källarförråd.

Renoveringar

Följande renoveringar har genomförts de senaste åren. Inga kommande renoveringar är planerade i dagsläget.

• 2017 tvättstugan
  • 2016 fasadarbeten
  • 2013 fönster, balkonger och altaner
  • 2013 fasadputsning
Delat ägande

Delat ägande är tillåtet. Föreningen vill att det delade ägandeskapet framgår tydligt i ansökan om medlemskap samt ger oss rätt att ta kreditupplysning på båda parter.

Uthyrda lokaler

Föreningen har tre lokaler uthyrda för snickeri, frisör och skrädderi.

Pantsättningsavgift

Föreningen tar ut 445 kr i pantsättningsavgift.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut 1 113 kr i överlåtelseavgift. Avgiften betalas av förvärvaren (köparen).