Årsredovisning

Föreningens senaste årsredovisningar finns här.

Parkeringsplats

Föreningen har tre parkeringsplatser på gården för uthyrning, månadshyran är 1000 kr. Samtliga platser är för närvarande upptagna, kontakta styrelsen för köplats och mer information.

Årsavgift

I årsavgiften ingår följande delar. Föreningen planerar ingen avgiftsförändring under 2020.

• vatten
  • värme (fjärrvärme)
  • bostadsrättstillägg*
  • viss fastighetsskötsel
  • abonnemangsfria tv-kanaler

* Bostadsrättstillägget i föreningens fastighetsförsäkring gäller för alla medlemmar. Det underlättar skaderegleringen vid till exempel en vattenläcka i lägenheten som också orsakar skada på den del som föreningen ansvarar för. Det gemensamma bostadsrättstillägget innebär att medlemmen inte behöver ha ett eget bostadsrättstillägg i sin hemförsäkring.

TV och bredband

Kontakta gärna styrelsen vid frågor om TV och bredband.

• TV
    Fastigheten är ansluten till Com Hem. Flera abonnemangsfria digitala kanaler ingår i avgiften.
  • Bredband
    Föreningen har avtal med Bredband2 med en hastighet upp till 1 Gbit/s via fibernät. Månadsavgiften är 219 kr per lägenhet. Medlemmar kan låna en wifi-router som ägs av föreningen.

Vinds- och källarförråd

Till lägenheterna finns ett vinds- eller källarförråd. Vissa lägenheter har tillgång till förråd både på vinden och i källaren.

Renoveringar och underhåll

Följande större renoveringar och underhåll har genomförts de senaste åren.

• 2019 ny fjärrvärmeanläggning
  • 2017 tvättstugan
  • 2016 fasadarbeten
  • 2013 fönster, balkonger och altaner
  • 2013 fasadputsning

Delat ägande

Delat ägande är tillåtet. Föreningen vill att delat ägandeskap framgår tydligt i ansökan om medlemskap samt ger föreningen rätt att ta kreditupplysning på båda parter.

Uthyrda lokaler

Föreningen har tre lokaler uthyrda för snickeri, frisör och skrädderi.

Pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift som är 1% av gällande prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som är 2,5% av gällande prisbasbelopp. Avgiften betalas av köparen.